Skip to content

Терапия за болки в ръцете в България

Терапия за болки в ръцете в България

Видове болки в ръцете и причините за тях. Къде може да проведете терапия за болки в ръцете в България?

Терапия за болки в ръцете в България може да проведете при един от най-добрите ортопеди в страната  – д-р Джимша Джеймс. 

Терапия за болки в ръцете в БългарияРъцете са тази част от тялото ни, без която е немислимо да извършваме основните си ежедневни дейности. 27 малки кости и повече от 30 мускула изграждат всяка ръка и китка. Мускулите контролират ръката и китката. Те са прикрепени към костите чрез сухожилия. Сухожилията преминават през костен проход в китката, известен като карпален тунел. През карпалния тунел преминава и средния нерв (n. medianus), чието притискане е една от причините за болките в ръцете.

1.    Синдром на карпалния тунел 
Синдромът на карпалния тунел е често срещано състояние на китката на ръката, което може да повлияе на използването на цялата ръка и много пациенти търсят решение на това заболяване, а именно възможност за навременна терапия за болки в ръцете в България – физиотерапия или операция на карпален тунел.
Синдромът на карпалния тунел се причинява от натиск върху нерва в основата на дланта (средния нерв). 
Терапия за болки в ръцете в България - Синдромът на карпалния тунелСиндромът на карпалния тунел обикновено започва постепенно, със симптоми като парене, изтръпване и „игли“ по пръстите на ръцете или изтръпване на дланта и пръстите. Често симптомите се появяват през нощта, което кара пациентите да се събуждат от болка. Обикновено човек чувстват необходимост да „разтръска“ ръцете си, за да се опита да облекчи симптомите. 
Синдромът на карпалния тунел пречи на нормалното използване на ръката и китката. Лечението му е или с физиотерапия, или оперативно. Ако проведената физиотерапия не помогне, тогава се извършва операцията на китката на ръката. 
Терапия за болки в ръцете в БългарияАко не се лекува, симптомите се влошават и често започват да се появят и през деня. Може да се появи слабост на ръката и постоянно изтръпване, ако натискът върху нерва продължи. Става трудно да държите по-тежки предмети или дори гребена си за коса. Може да започнете неочаквано да изпускате предмети, поради болката и слабия си хват.
 
1.    Тендинит на китката
Тендинитът се среща най-често при хора, които извършват постоянно повтарящи се движения с ръката си - работещи на компютър или тенесисти и други. Често застрашени от тендинит на китката са възрастните хора, поради загуба на еластичност в сухожилията на китката. 
Тендинитът на китката е състояние, при което едно или повече сухожилия в китката се възпаляват и дразнят. 
Когато тендинитът продължава с течение на времето, не се лекува и става хроничен, тогава го наричаме тендинопатия.
При дразнене, което се развива, когато синовиалната обвивка, през която някои от сухожилия на ръката се плъзгат, се удебелява и ограничава сухожилието, тогава говорим за теносиновит.
Други причини за болките в ръцете, могат да бъдат възпалените сухожилия  в китката или загубата на еластичност в тях. 

  Тендинит на китката

Тендинитът се среща най-често при хора, които извършват постоянно повтарящи се движения с ръката си – работещи на компютър или тенесисти и други. Често застрашени от тендинит на китката са възрастните хора, поради загуба на еластичност в сухожилията на китката.

Тендинитът на китката е състояние, при което едно или повече сухожилия в китката се възпаляват и дразнят.

Когато тендинитът продължава с течение на времето, не се лекува и става хроничен, тогава го наричаме тендинопатия.

и дразнене, което се развива, когато синовиалната обвивка, през която някои от сухожилия на ръката се плъзгат, се удебелява и ограничава сухожилието, тогава говорим за теносиновит.

динитът на De Quervain е тендинит, който се развива от страна на палеца на китката.

Симптомите, свързани с по-горните състояния са:

–        болка в ръката, която може да излъчва нагоре към лакътя;

улнарна);

        болка, която се появява само когато китката е под напрежение и която може да се превърне в хронична болка;

        болка при оказване на натиск върху ръката;

       скованост на китката и намалена способност за огъване на китката;

–        възпаление или подуване в областта на китката.

 

Благодарим Ви, че прочетохте нашата статия "Терапия за болки в ръцете в България "! Надяваме се информацията да Ви е била полезна.

Разгледайте нашите услуги ТУК


Особенности на ръката – WIKI

Aко имате симптоми в ръцете, които ви тревожат и ви е нужна терапия на болка в ръцете в България, запазете час за преглед при ортопед-травматолог – д-р Джимша Джеймс, чрез сайта: www.drjames.bg или на телефон: 0878 395 610.

Д-р Джеймс и неговият екип ще направят най-доброто, за да ви помогнат да върнете нормалното усещане в ръцете си.

Related News

No comment yet, add your voice below!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *