Skip to content

Хирургия на тазобедрената става в България

Хирургия на тазобедрена става в България

Когато дълго време сте търпяли болката в тазобедрената си става и вече сте решили, че е дошъл моментът за ендопротезирането ѝ, пред Вас изникват редица въпроси – в коя болница в България да потърсите ортопед-хирург, който да направи операцията, каква протеза да изберете, колко време ще се възстановявате, ще бъде ли успешна операцията, как ще живеете с новата си става и други, и други въпроси.  Ние сме тук, за да Ви отговорим и да Ви насочим към най-правилното за Вас решение. 

Хирургия на тазобедрена става в БългарияХирургия на тазобедрена става в България  се прилага доста успешно и понякога е единственото решение пациента да се върне към нормалния си начин на живот, без болка и скованост в тазобедрената става.

Ако имате проблеми с тазобедрената става от месеци или години, ако Ви боли, когато ходите, когато ставате от стола или от леглото сутрин, когато обувате обувките си или чорапите си, когато слизате от колата, дори когато спите, тогава се обърнете към д-р Джимша Джеймс – ортопед-травматолог и хирург, с богат опит в ендопротезирането, както на колянна, така и на тазобедрена става в България.

 Обикновено болката и сковаността в тазобедрената става, които пречат да извършвате обичайните си дейности, се дължат най-често на артрозни изменения, но причината за тях могат да бъдат и фрактури, или други състояния, предизвикали дегенеративен процес в ставата, а именно износването на ставния хрущял и увредата на костта. Тогава хирургията за смяна на тазобедрена става е наложителна.

 
Когато ежедневните дейности на пациента са ограничени и качеството му на живот е нарушено от болката и сковаността - той не може да ходи и да се навежда към земята, болката не спира и денем, и нощем, дори по време на почивка. Болката не се повлиява от противовъзпалителни лекарства, нито от физиотерапия. Пациента се инвалидизира. Започва да използва бастун за опора при ходене.
 
Когато дойдете за преглед в кабинета на д-р Джеймс, той ще извърши ортопедичен преглед, който се състой от следните неща:
 
- Ще снеме анамнеза, т.е. ще събере информация за общото Ви здравословно състояние и ще Ви зададе въпроси за степента на болката в тазобедрената става и как тя се отразява на способността Ви да извършвате ежедневните си дейности.
- Ще направи физически преглед/изследванеза оценка на подвижността на бедрото, силата и подравняването.
- Ще назначи рентгенова снимка, за да се определи степента на увреждане на ставата.
-  Понякога може да са необходими и други изследвания – ядрено-магнитен резонанс (MRI), за да се определи състоянието на костите и меките тъкани.
 
До операция за смяна на тазобедрена става се стига, ако лекарствата, които сте приемали не помагат, ако се е наложило тотално да промените  ежедневните си дейности, да ги ограничите и да започнете да използвате бастун при ходене, т.е. ако настъпва процес на инвалидизиране.
 
Операцията за смяна на тазобедрена става е безопасна и ефективна интервенция, чиято цел е да облекчи болката Ви, да увеличи мобилността на ставата и да Ви помогне да се върнете към нормалния си начин на живот.
 
Именно, затова Ви препоръчваме консултация с един от най-добрите ортопеди, който може да извърши успешно и ефективно хирургия на тазобедрена става в България.
 
Посещавайки кабинета на д-р Джеймс, Вие ще получите отговори на всички въпроси, свързани с операцията – какви изследвания да направите преди операцията, вида протеза, вида анестезия и др. 
 
Хирургия на тазобедрена става в България - ендропротезиНай-често пациентите се интересуват от какъв материал са ендопротезите. Ендопротезите са изработени от метални сплави или керамика и полиетилен. Всички те се състоят от два основни компонента: 
 
-        сферична глава на стеблото, което заменя бедренета кост – тази глава е направена е от силно полиран здрав метал или керамичен материал
 
-        и капсулата или гнездото, където лежи главата – издръжлива чашка от пластмаса, керамика или метал, която може да има външна метална обвивка. 
 
Всички компоненти на ендопротезата са специално предназначени за медицински нужди. Най-общо съществуват три различни вида ендопротези за смяна на тазобедрена става и това са: цементова ендопротеза, хибридна ендопротеза и безцементна ендопротеза. 

Благодарим Ви, че прочетохте нашата статия " Хирургия на тазобедрена става в България "! Надяваме се информацията да Ви е била полезна.

Разгледайте нашите услуги ТУК
Какво е тазобедрена става – WIKI

Related News

No comment yet, add your voice below!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *